Голямо замърсяване на река Камчия засне очевидец. Мястото е в сърцето на резерват Камчия. На фотосите се виждат много бутилки, клони и всякакви отпадъци в реката, съобщава Нова телевизия.„Има такова замърсяване, което се е получило вследствие на паднали дървета, които са препречили реката и там са се спрели клони, бутилки – всичко, което е донесла реката”, обяснява Миглена Иванова от РИОСВ – Варна. А донесеното идва от всички населени места по поречието на Камчия.

„Първо трябва да определим в каква територия е, тъй като реката е изключително държавна собственост. Ако е в урбанизирана територия, отговорна за почистването е общината”, добави Миглена Иванова от РИОСВ – Варна.

„За река Камчия отговарят „Напоителни системи” – Варна и вероятно на тях ще бъде възложено почистването на този участък, ако се потвърди това, че сме в коригирания участък”, заяви кап. Станко Станков от областната управа на Варна.

От комисията обещават бързи мерки. Ако клоните обаче не бяха заприщили реката, събирайки боклука тук, той щеше да бъде отнесен в морето и на плажа. От екоинспекцията във Варна съобщават, че това е първият за годината подобен сигнал за такова замърсяване.