Изгорялата бензиностанция на магистрала "Тракия" се намира само на 20 метра от първите къщи в село Църцово. Местни жители разказаха пред Нова телевизия за преживяния ужас от вчера на обяд.

Междувременно продължава аварийното източване на горивото от изгорялата бензиностанция. След като това се случи, резервоарите ще бъдат напълнени с вода.

В петък около обяд ТИР се блъсна в кола, спряла до колонка на бензиностанцията и причини сериозен пожар, който изпепели търговския обект. За щастие, инцидентът се размина без пострадали. Преди пожара в резервоарите на бензиностанцията е имало 5 тона бензин, дизел и газ.

Ден по-късно, достъпът до изгорялата метална конструкция на бензиностанцията е ограничен, тъй като тя всеки момент може да рухне.

Шофьорът на ТИР-а е прекарал нощта в болница под лекарско наблюдение. Днес полицията трябва да го разпита. Пред лекарите от спешното отделение той обяснил, че му е прилошало и е потърсил най-близкото място, където може да спре. По случая тече досъдебно производство.