Цялата ПГ на ГЕРБ стои твърдо зад Ирена Коцева. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Цветанов посочи, че има желание преди да се приеме оставката на Коцева да се направи среща с цялата ПГ на ГЕРБ, което ще се случи във вторник другата седмица. „След като разговарях и днес с Ирена Коцева се оказа, че има обществена поръчка, която е проведена, спазени са всички законови изисквания. Имало е няколко фирми, които са участвали в нея, но нито една от тях не я е обжалвала. Има си конкретни органи, които са получили съответните изпълнения и са направили протоколи”, каза Цветанов.

Все пак Цветанов призна-„ПГ на ГЕРБ е доста притеснена от начина, по който се интерпретира в публичното пространство един достоен човек и качествата му”.

„Да вменяваме вина за нещо, което още не е доказано не смятам, че е редно. Коцева заяви, че е готова да си подаде оставката. Имаме невероятна ПГ, ако ПГ на ГЕРБ не е в тази кондиция и не е толкова консолидирана няма как днес да функционира нормално 43-тият парламент”, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той посочи, че всеки един в парламента може да бъде омаскарен. „Тук има и повече политика, има и други мотиви, за да се случва това, което се причинява на Ирена Коцева. Изключително важно е да се знае, че трябва да стоим зад хора, които са доказали, че са честни и, че по никакъв начин не са участвали в никакви корупционни схеми. С какво Ирена Коцева е участвала в някаква корупционна схема, дайте пример”, призова Цветанов.

Той запита „знаете ли колко интерпретации е имало по мой адрес и колко обвинения? Да се е доказало нещо от това, което беше публично оповестявано и ми беше искана оставката от медии и опоненти. За всяка една публикация трябва ли всеки един човек да си заминава? Всички тези твърдения по тази логика за ваксините, ние какво направихме?” и обясни, че след като ПГ на ГЕРБ изслуша Ирена Коцева на извънредното заседание ще може да каже какво ще бъде политическото решение на ГЕРБ за оставката й.

„Тя нито е извършила някакво престъпление, нито е участвала в това, което се говори в момента. За всички, които сме тук в парламента могат да се направят определени материали, с които да се цели дадено дискредитиране. Затова има институции и съдебна система, която доказва дали някой е виновен или не”, допълни още Цветан Цветанов.