Пореден скандален случай с продажба на бебе. На 4 април Полина Гаврилова от град Роман ражда бебе в болницата в Плевен. Най-странното в случая е, че бабата на Полина уговоря сделката. "Лекарят ме чакаше още на бензиностанцията. Баба ми се беше разбрала с него. Той ме предупреди да не казвам на никоя медицинска сестра, че ще оставям детето си в болницата. Баба ми ми даде 2000 лева подарък за детето. На 5 април дойде лекаря с един нотариус и ме накараха да подпиша някакви документи. Не помня какво съм подписала. После разбрах, че това са документи, с които предоставям детето си за временно гледане. Разбрах, че баба ми е взела пари за детето. Аз не исках да го давам за постоянно детето. Искам си детето. От 5 април не съм го виждала. По мои данни се намира в Сандански. Докторът направил схемата се казва Калин Поповски", каза майката пред камерите на bTV. 

Бащата Бенчо също беше категоричен, че си иска детето. "Не съм подписвал никакви документи. Не съм се отказвал от детето си. Искам си детето", каза той. Роднини на Бенчо обясниха, че са сигназирали Агенцията за закрила на детето и полицията. "Схемата се върти от доктора", категорични бяха те. 

Доктор Калин Поповски беше на коренно противоположно мнение. "Нямам нищо общо със схеми за продажби на бебета. Родилката Полина я познавах от около месец преди да роди. Наложи се спешно да правим секцио на 4 април. На другия ден дойде бащата на детето, призна го, а Полина подписа документ, че предоставя момченцето за отглеждане от бащата. Той взе детето и си заминаха. Нищо повече не мога да кажа. Не съм социален работник. Не съм се занимавал с никакви нотариуси", отрече всички обвинения д-р Поповски. 

Полина и Бенчо бяха категорични, че в думите на доктора няма нищо вярно. "Не съм ходил в болницата. Не съм виждал детето. Искам си детето", обяви повторно Бенчо. "Бенчо не е идвал в болницата. Мен ме накараха да подпиша някакви документи. Докторът беше там. Като започнах да искам детето обратно, ми се обади адвокатката на семейството от Сандански и ме заплаши, че ще имам проблеми", разкри майката Полина.