Наказват десетокласници от професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров" в Стара Загора, гаврили се със своя учителка в час. Случаят стана известен тези дни, след като един от тийнейджърите лично го публикува в социалните мрежи. Видеото е гледано хиляди пъти, а под него има множество коментари за неуважението към учителската професия в наши дни.

„Комисия от експерти ще извърши проверка в училището, вероятно и самото училище ще предприеме мерки за изясняване на причините, довели до това. Какви ще бъдат наказанията ще реши педагогическият съвет на училището". Това съобщи пред Нова тв началникът на Регионалния инспекторат по образование Татяна Димитрова.

„Чувствам се обидена", разказа учителката Павлина Колева, снимана и подигравана от учениците. „Правихме тест, оставаха няколко минути до края на часа, но част от учениците твърдяха, че са решавали по-труден тест. Аз им обясних,че условията са били еднакви и няма защо да се сърдят. Никога преди не са се държали така, това не е обичайно поведение в час", обясни тя.

Стандарт Нюз припомня, че преди няколко месеца учителка бе нападната от родител на ученик в час. След това имаше още няколко подобни случая.