Фън Шуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията, което се използва основно в подредбата на дома, сега ни дава и няколко модни съвета. Препоръчва ни определени цветове за дрехи, за да е в хармония духа ни и да берем само зрели плодове от житейската си градина.

Според него трябва да се ориентираме в три основни космически цвята – червен, жълт и зелен.

Червеният цвят е символ на властта и активната жизнена сила. Този цвят е най-подходящ за привличане на любов и страст. Неговите нюанси – малиновото и вишневото привличат смелостта и решителността.

Небезизвестен е изразът “жълтата тениска на лидера”, този цвят спомага концентрацията на мислите и намирането на най-подходящ метод за решаване на проблемите. Той принадлежи на земята и слънцето и настройва сетивата положително.

Неговите роднини – бежовият и пясъчният – са подходящи за ежедневно облекло и не развалят общия цветови фон. Зеленото е цветът на природата, препоръчителни са всичките му нюанси, ако искате да привлечете спокойствието и баланса, в съчетание с розов символизира щастие.

За късмет и успехи Фън Шуй препоръчва съчетанието на ярките цветове с черно и бяло. По отношение на дънките китайското изкуство е скиптично настроено и се отнася доста хладно.

Смята се, че светлосиният цвят е цветът на небето, на просветлението, а хората които избират панталони с този цвят, прекъсват връзката си с космоса. Затова, когато избирате дънки е по-добре те да не са с класическия светло-син цвят.
Избирайте внимателно и платовете, препоръчват се натуралните тъкани – коприна, лен, памук и т.н.