Дългогодишният фронтмен на AC/DC Брайън Джонсън съобщи, че не се оттегля от музиката и не възнамерява да слага край на кариерата си, въпреки че сериозни проблеми със слуха наложиха той да бъде заместен от певеца Аксел Роуз.

В първия си публичен коментар след оттеглянето му миналия месец 68-годишният музикален ветеран потвърди, че е получил препоръка да се откаже от турнето, ако не иска да загуби напълно слуха си.

„Отвътре съм смазан от това развитие на нещата, повече отколкото някой може да си представи. Емоцията, която изпитвам в момента е най-лошата, която някога съм чувствал в живота си”, сподели Джонсън, чиито специфичен вокален стил издигна бандата на върха през 1980 година.

Музикантът заяви, че е подложен на медицинско лечение и се надява в крайна сметка да се върне към живите концерти на групата.

"Искам да уверя нашите фенове, че не съм се пенсионирал. Моите лекари ми казаха, че мога да продължа да записвам в студио и имам намерение да го направя”, увери звездата.

Той призна, че сам е усещал проблемите със слуха си, докато бил на сцената и се опитвал да чуе китарите.

В събота австралийските рок легенди обявиха, че Аксел Роуз ще замести Джонсън като вокал в оставащия тур на групата в Европа и САЩ.

Джонсън не е първоначален член на AC/DC. Той се присъеди към групата, след като Бон Скот почина през 1980 г. след прекомерна употреба на алкохол.

Първият албум на групата с Джонсън „Back in Black” е един от най-продаваните албуми на всички времена.

"Нашите фенове заслужават представянето ми да бъде на най-високо ниво и ако по някаква причина не мога да бъда на такова ниво, аз няма да разочаровам почитателите ни и да злепоставям останалите членове на AC/DC", каза още Джонсън.