Баскитаристът на култовата руска група "Любэ" Павел Усанов е починал тази вечер в Москва. Музикантът е издъхнал, без да излиза от комата, в която изпада след зверски побой в Подмосковието, съобщава "Комсомолская правда".Инцидентът в Дмитрово става вечерта на 2 април. Павел е приет в местната болница с тежка черепномозъчна травма и вътрешен хематом. Предвид критичното му състояние е откаран в московския институт "Склифосовски". Медицитесе бориха за живота на музиканта, съпругата му бе организирала набиране на средства за лечението му и призоваваше приятелите му да се молят за китариста.

"Павел е в критично състояние. Без промяна. Молете се за него", написа тя в социалната мрежа, надявайки се до последно на чудо. 

За жестокия побой над музиканта е заподозрян неговия познат - 39-годишния Максим Д. от Солнечногорск. Във фаталната вечер мъжете се срещнали в бар, където се скарали. За да изяснят отношенията си, излезли навън, където Максим бързо преминал от думи към юмруци. Той ударил силно Усанов по главата, от което музикантът паднал на асфалта. Рукнала кръв. Като видял това, биячът се изплашил, избягал и се скрил. Скоро обаче бил задържан от полицията. Първоначално той отричал вината си, но после си признал, след като бил посочен от свидетели като извършител на престъплението. Освен това юмручните му удари били записани от камера за видеонаблюдение.