Има ли нещо по-хубаво от десерт? Да и това е позлатен десерт. Знаете ли, че има хора, които са готови да платят за една лъжичка сладолед, колкото стойността на една скъпа кола? За много от нас десертът е очакваният край на всеки обяд или вечеря, вкусното начало на деня или просто нещо наистина вкусно по всяко време на деня. Foodpanda, предлага на вашето внимание най-скъпите десерти в света.

Най-скъпата торта- 75 милиона $. Представлява модно ревю като фонданът е изработен от 4000 диаманта, включително няколко розови и жълти. Била е поръчана от арабски бизнесмен за годежа на дъщеря си.

Най-скъпата плодова торта- 1, 7 милиона $. Как ви звучи торта с 223 диаманта? Може би вкусно? Те красят марципана, обхванал 10 вида плод. Тортата се прави 6 месеца от известен японски сладкар.

Най-скъпият пудинг- 23 000 $. Този пудинг е с позлатена украса и два диаманта. Десертът се поднася върху златен поднос.

Най-скъпият сладолед- 25 000 $. Тази мелба съдържа 28 вида какао, диаманти и злато. Предлага се в кафе в Дубай като може да си купите и само една лъжичка от този сладолед на цена 817 $

Най-скъпият донат – 1,678 $. Маракуя, едно от най-скъпите шампански по света и белгийския шоколад ще ви удивят, но това което прави този донат толкова скъп е отново златото. Предлага се в Лондон.