След изключително горещия уикенд с летните над 30 градуса, от вторник времето ще се промени. Очаква ни динамично време, а температурите постепенно ще тръгнат надолу, ще има и гръмотевични бури на места, предаде БГНЕС.

Във вторник – 19 април дневните температури ще се понижат с няколко градуса, пак ще бъдат с високи стойности, но в рамките на 24-29 градуса. Минималните температури също ще бъдат високи – между 12 и 16 градуса. На места ще превали дъжд, ще има и гръмотевични бури.

В сряда – 20 април температурите още ще се понижат и ще бъдат между 15 и 22 градуса, като с нахлуването на по-студен въздух се очакват и валежи, предимно в Централна и Източна България. Сутрешните температури също ще се понижат и ще бъдат в широки граници - между 5 и 12 градуса.

В четвъртък – 21 април – максималните температури ще останат без съществена промяна – между 15 и 22 градуса. Над страната ще е изясни и ще бъде предимно слънчево. Сутрешните температури обаче, ще бъдат по-ниски – между минус 1 и 6 градуса.

В петък – 22 април – над страната ще се редуват и слънце, и облаци, валежи не се очакват. Минималните температури остават ниски, а максималните ще се повишат с няколко градуса и ще бъдат предимно между 18 и 24 градуса.

В събота – 23 април - ще има повече облаци над Североизточна България, максималните температури ще останат около и над 20 градуса, за София се очаква температурата да бъде около 21 градуса. Минималните температури ще бъдат между 6 и 10 градуса. На места ще превали краткотраен дъжд.

В неделя – 24 април – на празника Цветница – се очаква над страната да бъде предимно облачно, с валежи от дъжд на повече места. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса, за София максималната температура се очаква да бъде около 20 градуса.