България и Полша имат отлични двустранни отношения и съм убеден, че като поддържаме активен диалог на най-високо равнище подпомагаме ползотворното сътрудничество. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с президента на Полша Анджей Дуда, който е на официално посещение в София. 
Премиерът Борисов отбеляза, че Полша е много важна страна за нас и ценим развитието на отношенията между двете държави в контекста на европейските и евроатлантическите ценности. Тема на разговор беше и сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността. Министър-председателят обърна внимание на реалните действия на кабинета за модернизацията на българските въоръжени сили, както и за стабилното развитие на страната ни като цяло. 
По време на срещата бяха обсъдени търговско-икономическите взаимоотношения между България и Полша, като се отчетоха възможностите за реализиране на техния пълен потенциал. Министър-председателят добави, че разчитаме и на Полша общите интереси, които имаме в областта на енергийната сигурност, да продължат да бъдат във вниманието на Европейската комисия при изграждането на Енергийния съюз.