Подготвил съм много изненади! Много внимавайте! Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното Националното работно съвещание на ГЕРБ в Зала 1 на НДК, където бяха събрани всички министри, депутати, кметове, общински съветници, областни управители и други заемащи ръководни постове членове на партията.Борисов съсредоточи изказването си върху поведението на ръководните кадри на ГЕРБ оттук нататък, като паралелно с това изрази и недоволството си от някои изявления на коалиционните партньори на партията му в управлението, както и от работата на евродепутатите от ГЕРБ, а също и от някои решения на парламента, подкрепени от парламентарната му група.

Премиерът заяви, че няма нищо против подпомагането на децата с увреждания, за които депутатите гласуваха допълнителни 7 милиона лева. Но ги попита откъде смятат да вземат тези пари и дали "вие, Цачева и Менда не сте решели да актуализират бюджета".

Той отправи упреци към ДСБС в София, тъй като ако наистина били дясна партия, отдавна вече е трябвало да се противопоставят на това, че в столицата има карти за градския транспорт по 8 лева, а не да се противопоставят на новата цена на билетчето. "ДСБ показа, че в нея няма нищо дясно", отсече Борисов. И упрекна партията на Радан Кънев, че си мери процентите уж в опозиция, но като част от Реформаторския блок.

Премиерът каза, че покрай сегашните конгреси на всички партии, се е оказало, че всички добри решения и постижения са станали благодарение на тях. "Не остана ГЕРБ да е направил нещо, ГЕРБ вършат само негативната работа", иронизира премиера, вероятно имайки предвид и днешния конгрес на ВМРО, където бяха изтъкнати заслугите на партията, но от ГЕРБ не изпратиха представител.

Борисов остро смъмри евродепутатите на ГЕРБ, че не са предприели никакви действия, за да оборят твърденията на социалистката Корнелия Нинова, че в доклад на ЕК е посочено, че България губи милиарди от корупция. "Гялама работа вършите в Брюксел, но не забравяйте откъде сте тръгнали, поне 1 ден в седмицата работете и за България", призова ги премиерът. И допълни: "Заплатата ви е в пъти по-голяма от моята, не съм ви дал и една кола да ме почерпите", и поиска повече активност на евродепутатите си по българските дела. И допълни, че заради липсата на инициативност от тяхна страна е гтрябвало Муравей Радев да се противопостави на Нинова.

Той не скри и опасенията си, че всички трябва да очакват големи атаки срещу ГЕРБ, както и от това, че "всеки ден се опитват ерозират партията, да създават скандали и да търсят за какво да се хванат".

И призова хората си при най-малкото съмнение за корумпираност да вземат бързи мерки, защото именно корупцията е докарала БСП до 10% доверие. Иначе, "Сега може да сме най-голямата партия, но утре може и в един кабинет да се поберем", заяви Борисов.

Премиерът предупреди, че получава много сигнали, защото интернет, освен да си публикуваш карикатурите, върши добра работа и за изплащането на сигнали. И накрая обяви, че не е събрал хората си да им се кара, а да ги предупреди да бъдат нащрек за всякакви отклонение. Защото "ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ", повтори тезата си Борисов.