24-годишна девойка, видна наследница на известна пловдивска богаташка фамилия, е новият парламентарен секретар на Министерство на образованието и науката. Скандалното назначение, осъществено с любезното съдействие и благословията не Меглена Кунева, разтресе всички етажи на министерството, а новината бързо обиколи и останалите ведомства, твърди bnews.bg. Атрактивната служителка в МОН е член на ръководството на район „Триадица“ към Столична община в структурата на ДБГ на Кунева, става ясно от сайта на движението. Там тя е представена като студент по право, възпитаник на програмата ЕВРОСКОЛА, където под ръководството на евродепутати зрелостници дебатират по важни за Европа обществени теми.

Десислава е дъщеря на Иво Костадинов Кемалов – един от топ пловдивските адвокат, съдружник в строителна компания със знаменити за българската политика имена. Върти бизнес с бившия премиер Жан Виденов и екскмета на Пловдив Спас Гърневски. Тримата са съдружници в строителната фирма „Евро Трейд Консулт“ ЕАД. Името на компанията се свързва с редица апетитни обществени поръчки през годините и печалби от стотици хиляди левове. 

Досущ като партийната си лидерка Меглена Кунева, която преди време бе изловена да танцува кючеци, и новият парламентарен секретар на МОН Десислава Кемалова има нетолкова прилични фотоси, отбелязва bnews.bg.