Българин е арестуван вчера в централния град на Сандорини-Тира по обвинение за предумишлено убийството на приятеля си извършено в спокойно психическо състояние. Той е бил последният човек, който видял жив 23-годишната Такис Вазакопулу от Санторини. Арестът на българина идва двадесет пълни месеца след убийството младежа, пише сайтът "Български новини".

Следите от нещастния Таки се губят от момента, в който българският му приятел го взима с моторчето си от главния път за Мегалохори на 7 август 2014 г. Три месеца по-късно след безрезултатни издирвателни операции, българина е извикан за допълващи показания в полицията. Тогава, както разкри преди няколко дни на предаването „Светлина в тунела“, българинът признава, че той е убил приятеля си по време на кавга, признание, което обаче по-късно оттегля.

"Моля ви направете каквото можете, за да го намерите, иначе няма да се успокоя. Незнам къде ще спя довечера, но поне да спя спокоен. Не съм спал от три месеца, откакто се случи това с Таки".

Тези думи изглежда са на българина по време на първите му показания, разкрива предаването. Предполагаемият извършител – първоначално признава, след което отрича, е отвел полицаите до трудно място, където се изхвърлят боклуците и където само познавач на острова може да стигне до там.

„Тук го оставих и го покрих с дърва и чакъл,“ признал българина. Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението, обемът на боклука там е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира трупа на нещастното дете.