Министърът на културата Вежди Рашидов обяви в интервю за Нова телевизия, че главния виновник за тежкото му заболяване от рак на гърлото е КТБ.
"Лекарите са предпазливи и не могат да вземат ролята на Господ. Първият контролен преглед мина добре. Промених се. Не съм същия чешит. Животът е една илюзия. Изкуството пък е една сладка лъжа на живота. Уплаших се. Разбрах колко ми се живее. Радва ме сутрин слънцето, семейството, кучето и приятелите. Случи се това заболяване, защото цял живот си плащаш данъците, а накрая ти открадват парите от тази банка (б.р. - КТБ)", каза Рашидов.
Рашидов разкри, че за втори път искат да махнат Несебър от ЮНЕСКО. Това се случва, защото хората не искат да махнат сергиите и магазините от гаражите, за да се запази идентичността на града.
"От 11 септември светът не е същия. Бият се оръжие срещу мирни граждани. Това е ужасно. Вече сме в третата световна война. Има противопоставяне на две религии - ислям срещу християнство. Вместо забрадки тези наши деца трябваше да имат в ръцете компютри", каза Рашидов, като подчерта, че е турчин по произход.