От понеделник, 18-и април „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове по великденските празници.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 18-и април до 2-и май.

Клиентите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Великден, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня, че за определени влакове билети могат да се закупят и онлайн. Системата за онлайн резервации позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места. Разплащането става по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Онлайн резервациите и плащането може да става също така от таблети и смартфони. В този случай не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за шестнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно; Горна Оряховица – София и обратно;

бързите влакове по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно; и

- бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdz.transportinfo.bg