Месец май наближава, а с него и предстоящата среща на българските фенове с една от любимите хард рок банди - легендарните „Юрая Хийп“. Концертът в Русе е на 7 май и е организиран от „Loud Concerts“ със съдействието на „Булстрад Арена“. 
В началото на седмицата Мик Бокс - вокалист, китарист и водеща фигура от създаването на бандата, сподели в интервюта пред българските медии за спомените си от България и въодушевената публика от първото им турне през 80-те. 
Той обеща феновете у нас да чуят любими класики на „Юрая Хийп“ като „July Morning“, „Easy Living“, „Lady in Black“, както и нови песни от последния им албум „The Outsider“. Като основна причина за дълголетието на бандата и това да събират 4-5 поколения на концертите си Мик Бокс посочи качеството на тяхната музика. Според него хората се все по-отегчени от лъскавите шоута през последните години.
Групата искрено вярва в това, което прави, и затова не възприема турнето у нас само като работа, а като чаровна екскурзия из България и среща с много лъчезарни хора. Вълнуват се, че ще свирят и в голяма нова зала като „Булстрад Арена“.
Билети за концерта в Русе на 7 май се предлагат в мрежата на Eventim, партньорите им в цялата страна, а също така и на касата на „Булстрад Арена“. Цените са от 12 до 40 лв. в зависимост от местоположението в залата. 
Европейското турне на групата вече премина през Италия, Чехия, Австрия, Швейцария, а преди концертите в нашата страна, бандата ще посети в няколко дати и Украйна.
„Юрая Хийп“ е в момента в състав: Мик Бокс - китара, вокали;  Фил Ланзън - киборди, вокали; Бърни Шоу - водещи вокали; Ръсел Гилбрук - ударни, вокали; Дейви Римър - бас, вокали.