Питали ли сте се някога колко човека на ден могат да използват един влак? Отговорът на този въпрос ще даде Viasat Explore през следващия месец. Премиерата на „Най-натоварената железопътна линия в света“ ще се излъчи на 24-ти април, неделя, от 18:35 часа.

Всеки ден по 8 милиона пътници пътуват по крайградската мрежа на Мумбай. Влаковете са най-гъсто населените на планетата - с до 14 души на един квадратен метър. Това ги прави два пъти по-натоварени от европейските влаковете в пиковите часове. 

Водещите на поредицата се отправят на пътуване в стил Мумбай, качвайки се на борда в пиковия час на влаковете, който местните жители описват като „супер гъсто смазващо натоварване". 
Те използват и планинския парен локомотив в Дарджилинг, а освен това се присъединяват към пътниците на дълги разстояния в спален вагон из Индия. Робърт посещава голяма градска ремонтна база, а Анита проверява дали пътуването по улиците на Момбай е по-лесно, отколкото с влак. Дан пък използва новопостроеното метро в Мумбай, а Джон Сарджънт е в Западните Гхати, разкривайки как е изградена линията, свързваща Мумбай с южната част на Индия.

Екипът от контролния пункт на железопътната мрежа разкрива тайните на системата за управление, която планира безопасните маршрути на 1500 дневни влака през комплекса на станцията. Зрителите ще надникнат зад кулисите и ще видят отвътре кабината на шофьорите, пералнята, която обработва 25 000 спални чаршафа всеки ден, и ремонтната база от 86 акра, в която се извършва основен ремонт на 3000 вагона на година.

Колко натоварена е железопътната мрежа в Мумбай и ще успеят ли водещите да намерят алтернативни пътища – гледайте в „Най-натоварената железопътна линия в света“, на 24-ти април, неделя, от 18:35 часа, по Viasat Explore.

Още за продукциите на Viasat Explore можете да откриете на http://viasatexplore.bg/, както и на Facebоок страницата на канала - https://www.facebook.com/ViasatExploreBG.