Осъденият за наркоразпространение Росен Петров-Животното има достъп и до социалните мрежи, и до телефонни услуги, докато изтърпява присъдата си в затворническото общежитие в Казичане.

Във Facebook той качва снимки и статуси, докато е зад решетките, включително и от затворническото общежитие.

От Министерството на правосъдието категорично отказаха да се включат в разговора в студиото на „Тази сутрин”. Беше изпратен само писмен отговор, в който обясняват, че не е разрешено на лишените от свобода да използват интернет връзка и няма постъпили сигнали, че Росен Петров-Животното използва интернет.

Припомняме, че в началото на август миналата година футболна агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, нахлу в националния стадион, като иска от Зоналния съвет на Българския футболен съюз да картотекира играчите на армейците. Сред феновете е и Росен Петров, известен като Животното.

Дни след описания в електронни издания като "щурм" Петров отива на море.

Така Животното си прекарва времето, в което се оказва, че трябва да е в затвора.

По разпореждане на главния прокурор от плажа в Несебър Петров е прибран в затвора. Тогава прокуратурата разяснява хронологията. В началото на 2015-а Росен Петров е осъден от Специализирания съд като част от групата на за наркоразпространение на Златомир Иванов - Баретата. Петров се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. Трябва да прекара в затвора 3 години и 3 месеца. Заедно с тази присъда в сила влиза и друго, двугодишно наказание - през 2004 г. пиян зад волана Петров убил човек по непредпазливост.

Росен Петров обаче остава на свобода известно време въпреки присъдата си благодарение на тогавашния ръководител на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Прокурорът отлага влизането му в затвора заради медицинска диагноза, написана само на латински. Според нея той не можел да движи крайник и изпитвал сериозни болки.

Спецпрокуратурата се произнася, че мистериозните болежки не пречат Петров да лежи в затвора. Въпреки това прокурор Костов решава, че заради заболяването си- макар и неясно какво точно е, Росен Петров трябва да остане на свобода.

Изявите на Росен Животното на Националния стадион и почивката му в Несебър вече станали достатъчно доказателство, че здравословното му състояние вече е подходящо и за затвора.

Прокурор Костов е наказан дисциплинарно и отстранен от длъжност. Месеци по-късно Висшият административен съд отменя санкцията, а в деня на задържането си Животното създава първия си албум във Facebook, кръстен „затвор".

„Не е трудно да си вземеш телефон в затвора, може и затворник да го вкара, може и надзирател, може и ти”, каза пред bTV Георги Варсамов, познат от „Фермата” по bTV, който е лежал в затвора.

“Той си е взел телефона не за да върши престъпления, а за да се чува с близките си. Не виждам нищо лошо някой затворник да се чува с детето или с майка си”, допълни той.

По думите му тарифите да получиш телефон зад решетките варират от 200 до 500 лева, които се плащат еднократно.