Облачно и дъждовно ще е днес, съобщиха от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). На много места ще превали, в отделни райони с гръмотевици. Вятърът обаче ще е предимно слаб. Повече слънце ще има преди обяд в Източна България.Максималните температури ще са между 22° и 27°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

По Черноморието денят ще започне със слънце, но по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад, а около полунощ и ще се усили.

Максималните температури ще са между 20° и 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода ще е 11° - 12°.В планините също ще има валежи и гръмотевици, главно в часовете след обяд. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 17°, а над 2000 м - 11°.