Tesla Motors официално представи обновения Model S. Той е с преработена предница, която е изцяло в стила на другите два модела на марката – Model X и Model 3.

Автомобилът е получил напълно адаптивни светодиодни фарове, както и специална система за пречистване на въздуха в купето. Тя разчита на HEPA филтър, който е 10 пъти по-голям от този на стандартните автомобилни аналози. Филтърът успява да улови до 99,97% от всички бактерии, алергени и други вредни вещества, проникващи в салона.

Според представител на компанията технологията е 300 пъти по-ефективна от всички други, познати до момента. Филтрирането на алергените при нея 500 по-добро, а справянето с вируси и бактерии – съответно 700 и 800 пъти по-ефективно.

Очакваше се обновеният Model S да получи и по-големи батерии – с капацитет 100 кВ/ч, но това не се е случило. Така топ версията на модела – P90D, запазва сегашните си батерии с 90 кВт/ч. Тази модификация разчита на два електромотора – с 503 и 259 к.с., които позволяват ускорение от 0 до 100 км/чза 2,8 секунди. С едно зареждане автомобилът изминава над 500 км.

За фейслифта на Model S ще се предлага и модернизирано зарядно устройство, което позволява по-бързо пълнене на батериите. Освен това в списъка с допълнително оборудване са се появили и седалките с вентилация от Tesla Model X, както и два нови варианта на салона с дървени елементи.

Цените на обновения електромобил в САЩ стартират от 71 500 долара, което е с 1500 долара над досегашната версия на Model S.