Баба от Гурково останала неприятно изненадана, след като купила от магазин пакет с царевични пръчици за малката си внучка и вътре открила траурно шалче. Братовчедите на малката Елена са на гости в подбалканското градче. Бабата на момиченцето купува за децата пет пакета царевични пръчици с подарък. Елена си избира един от тях, а за семейството остава неприятната изненада при отварянето на подаръка в пакета, съобщава bTV.„Само не паднахме. Да дадат на детето черна жалейка за мене е под всякаква критика”, коментира Мария Стоянова, леля на Елена.

Царевичните пръчици са произведени от казанлъшка фирма. Управителят на фабриката научи от bTV за случилото се. Той твърди, че умисъл няма и поднася извинения. Казва, че шалчетата пристигали в големи чували.

„Имам човек, който е предупреден и трябва да преглежда шаловете за чистота, да ги опакова и също е предупреден неподходящите цветове да се отделят - както черните, така и тъмнокафявите. Явно това е пропуск на служителя”, каза Тодор Тодоров, управител на фирмата производител.

Семейството смята да уведоми Комисията за защита на потребителите.