Aпартамент в непосредствена близост до натоварени улици - добра идея ли е това или съдържа в себе си прекалено много негативи? В тази статия ще разгледаме силните и слаби страни на апартамент, позициониран в непосредствена близост до изпълнени с динамика улици и булеварди.
Кои са силните и слабите страни
  • Натоварените улици в градовете предразполагат към силни шумове от трафика на колите. Клаксони, звуци от ускоряващи и спиращи превозни средства се чуват по цяло денонощие. Разликата с по-малките и ненатоварени улици е, че тук през нощта също има високо ниво на шум. За капак има засилен трафик и на хора, а през нощните часове нерядко се случва младежи да вдигат шум до ранни зори.
  • Друг минус на апартамент в непосредствена близост до натоварени улици е постоянно замърсеният въздух от трафика на колите. Натоварените улици показват по-високи нива на замърсявания на въздуха, поради нестихващото движение на превозни средства. Хора, обожаващи чистия въздух, не биха се чувствали на мястото си в подобен апартамент.
  • Като плюс може да се отбележи хубавата гледка, която откриват големите улици и булеварди. Имоти, разположени на големи улици, имат простор пред прозорците и терсите си, което вкарва и повече светлина в помещенията.
  • Като плюс може да отбележим, че често апартаменти, разположени на активни улици, се преустройват на офиси. Наемателите и собствениците на тези имоти ги избират поради лесната достъпност, лесното локализиране от потенциални клиенти.
  • Друга позитивна черта е по-ниската цена на такива имоти. Както изброихме, минусите на този вид апартаменти се отразяват благотворно на цената. Ако търсите по-ниска цена за покупка, това е възможен вариант.
Апартамент в непосредствена близост до натоварени улици е вариант, криещ и добри, и не толкова добри страни. Вие трябва да прецените дали плюсовете надвишават минусите или обратното и на тази база да пристъпите към решаващата крачка или да се насочите към апартамент в по-тихи и спокойни улички. За да бъде обаче изборът ви успешен, ви препоръчваме да се обърнете към агенции за недвижими имоти Русе.