Вчера в Лондон, Тайпе и Ню Йорк се състоя премиерата на най-новия смартфон от HTC. Тайванската компания представи изключително красив флагман, който радва с много интересни характеристики и функции. Това е HTC 10.

Той е изработен от едно цяло парче алуминий и 5.2-инчов дисплей с резолюция 1440 x 2560, съобщава Smartnews.bg.

Технологията е Super LCD 5, а покритието е последната Gorilla Glass от Corning. Стъклото на екрана е закривено, като по ръбовете дебелината на смартфона намалява.

Под „капака“ на флагмана се намира процесор Qualcomm Snapdragon 820, с цели 4 GB оперативна памет, като вградената такава може да бъде 32 или 64 GB с възможност за разширение благодарение на microSD карта.

Портът е USB Type-C с ново поколение 3.0 Rapid Charger технология. Тук HTC твърдят, че той зарежда батерията от 3000 mAh от 0 до 50% само за 30 минути.

Но всички ги интересуват повече други неща – звукът и камерата. Изглежда тук HTC също са се постарали.

Както предната, така и задната камери включват голяма f/1.8 апертура. Както се предполагаше, оптична стабилизация също е налична и за двете камери.

Основната е с резолюция 12-мегапиксела UltraPixel и лазерен автофокус от второ поколение. Маниаците имат на разлоложение Pro Mode, който може да снима и в 12-бита RAW формат. Можете да заснемете още видео с 4K резолюция и Hi-Res аудио запис.

Предната камера е 5 мегапиксела и използва новата технология UltraSelfie. Благодарение на широкоъгълната леща и използвайки дисплеят като светкавица, HTC обещават чудесни селфита дори и при ниска осветеност.

Когато говорим за аудио, HTC никога не разочароват – завръща се BoomSound технологията, която този път възпроизвежда още по-невероятен звук.
HTC 10 е със сертифицирано Hi-Res аудио. Очакват ви 24-битов звук и два пъти по-широк честотен диапазон. За меломаните пък HTC са включили в пакета премиум слушалки със самостоятелни усилватели за всяко ухо.

Скенерът за пръстов отпечатък е скрит във физическия Home бутон. Според HTC, телефонът им разпознава пръстов отпечатък за по-малко от 0,2 секунди, като алгоритъм му позволява да се учи да разпознава отпечатъка на собственика все по-бързо и под всякакъв ъгъл. 

HTC 10 се очаква в България от началото на месец май в три цвята – Carbon Grey, Glacier Silver и Topaz Gold. Цената се очаква да е някъде около 700 долара.