След като отвори врати преди повече от две години, едно от малкото места, където можете да получите достъпно и качествено IT образование продължава да провежда постоянни обучения по програмиране. След като вече даде шанс на хиляди ентусиазирани хора да започнат своето кариерно развитие като софтуерни инженери, СофтУни ще направи още една голяма промяна със SoftUni 3.0 – иновативен учебен план.

Новия обучителен план на университета ще запази началната си част – безплатния входен курс по програмиране и изпита след него. След преминаването на приемния изпит, обаче, процесът коренно ще се различава от предлаганото досега.

Спрямо постигнатия резултат, студентите ще бъдат разпределяни към един от двата обособени потока, започвайки или с Tech модула или с началния модул от Basics.

Tech модула ще представлява кратък ориентировъчен период, след който всеки постъпил в модула ще има шанса да избере една от предлаганите професии – C# Web, Java Web, PHP или JavaScript разработка. След като преминат ориентацията си, всички успешно завършили модула ще имат възможността да продължат и завършат образованието си в СофтУни с нея.

За разпределените към Basic модулите, началото ще бъде поставено с курс, запознаващ ги с основите на компютърните технологии. След като преминат през началния курс, участниците в този поток ще могат да се запознаят с уеб разработката и разработката за мобилни и вградени (embedded) системи.

Повече за иновативния подход към образованието можете да научите от тук.