Експерти по подбор на персонал от две големи компании участваха в инициативата Дни на кариерата за завършващи студенти, организирани от Факултет „Бизнес и мениджмънт“. В днешното, първо от поредицата събития, обучение се включиха бакалаври и магистри, които се упражняваха върху практически казуси. Те писаха автобиография на базата на реални обяви за работа, подготвяха мотивационно писмо и участваха в интервю за работа.

Предстои издаването на алманах със CV-та на завършващите студенти, който се разпространява сред работодатели в градовете Русе, Силистра, Разград и Търговище, 12-те Бюра по труда в региона, както и сред членовете на Съвета на настоятелите на факултета. Целта е фирмите да имат достъп до данните със завършващи студенти и да намерят най-подходящите си служители.

Следващото събитие, свързано с професионалното ориентиране и успешната трудова реализация на абсолвентите, е в четвъртък, 14 април от 11:00 часа, аула 2.101. Тогава на среща с работодателите ще бъде представен Алманахът на завършващите студенти от Факултет „Бизнес и мениджмънт“, ще има презентации на присъстващите фирми и работни срещи между студенти и работодатели.