Тази седмица звездните стажанти ще поставят истински рекорд! Те ще дадат всичко от себе си в най-емоционалната от всички задачи в предаването досега!

Новият клиент на стажантите е една от най-големите вериги за хранителни стоки LIDL. А задачата, която им предстои, е със сигурност най-разтърсващата досега. Те няма да бъдат просто рекламни лица, а ще трябва да организират уникална по своя мащаб благотворителна кампания, която ще даде шанс на стотици семейства в нужда да посрещнат Великденските празници с усмивка. В тази задача няма място за грешки на нито един от двата отбора. На територията на два магазина LIDL, те ще събират дълготрайни стоки, които да бъдат дарени на социално слаби семейства и колкото повече са те, толкова повече ще са усмихнатите лица.

Резултатът, който стажантите ще постигнат е повече от категоричен – за 5 000 семейства в нужда Великден ще бъде истински празник, благодарение на тях и на всички клиенти на LIDL, които със сърце се включват в благотворителната кауза!

Задачата не е лесна и от прагматична гледна точка, защото изисква разнообразни умения от стажантите. Те ще трябва да постигнат перфектна организация и точно разпределение на ролите в благотворителната акция. Да обособят и брандират пунктовете за събиране на продуктите и да измислят оригинално послание на кампанията си, както и да изготвят подходящи рекламни материали и забавна програма за популяризирането на акцията.

Залогът е наистина висок – този път стажантите ще се борят не за една, а за две каузи – освен тази на лидера на спечелилия отбор, големият печеливш е каузата на Holiday Heroes, които от години помагат на семейства в нужда.

„За първи път нямам против жените да спечелят, защото това ще означава, че те са събрали дори повече продукти от нас, а този път това е най-важното” – казва в едно от многото си емоционални изказвания по време на двата епизода 100 Кила. Детството на Килата е белязано именно от тези помощи. „Майка ми най-много се радваше на кафето и олиото” – продължава своите откровения Явор и се оставя на завладелите го емоции, които с лекота ще превземат и сърцата на зрителите.

„Нямаше как да не се разплача, след като първият дарител за нашата кауза беше едно прекрасно малко момиченце, което дойде към мен с поглед, който не мога да забравя” – така Алекс Сърчаджиева описва емоциите, завладели „Ангелите на Шарлопов” при изпълнението на задачата.

Двата отбора, които претърпяха размествания в своите редици миналата седмица, ще трябва да приемат новите си членове и да успеят да ги приобщят толкова бързо, колкото е нужно, за да заработят на пълни обороти. За най-голяма изненада Петя ще пасне като ръкавица на „Отборът”. Мъжете ще постъпят много кавалерски към певицата и тя най-после ще се почувства на правилното място. В отбора на жените ситуацията ще бъде малко по-различна. Пламен веднага ще бъде натоварен с много задачи, но дали еманципираните Ангели ще му позволят да налага мнението си, предстои да разберем във вторник и сряда от 21 часа по Нова.

Неразбирателствата обаче бързо ще останат на заден план, защото новата задача на двата отбора не предполага вътрешни разногласия. Тя е по-голяма от победата, на който и да е от отборите и всички звездни стажанти са единодушни в това.