За 100 епизода, в рамките на половин година, първият български риалити сериал за живота в големия град "София - Ден и Нощ" се превърна в истински онлайн феномен. Близо 18 милиона са видео гледанията на предаването във Vbox7.com и NovaPlay* до този момент, като само за март броят им е над 5 милиона. Нещо повече, риалити сериалът ежемесечно набира все по-голяма популярност, подобрявяйки собствения си резултат с всеки следващ месец. 492% е ръстът на видео гледанията на "София - Ден и Нощ" във Vbox7.com между първия месец на излъчване - октомври 2015, и март 2016.

"София - Ден и Нощ" постави началото на нов тип общуване между телевизионни герои и публика - чрез социалните мрежи. Facebook страницата на сериала се радва на огромна популярност - в момента има над 144 000 фена, които се увеличават с около 1 400 при всеки следващ епизод. Огромният интерес към героите в социалните мрежи още веднъж доказва, че "София - Ден и Нощ" вече е онлайн явление. Ежедневно героите от сериала споделят във Facebook какво им се случва, какво ги вълнува, в какво настроение са, а феновете им отвръщат по същия начин – пишат им, съветват ги, посвещават им стихове, рисунки, колажи, снимат видео поздрави за тях.

Освен в онлайн пространството риалити сериалът е и сред най-гледаните предавания в национален ефир. В класацията на 50-те най-гледани предавания през март „София – Ден и Нощ” заема 25 позиция**.

Героите от "София - Ден и Нощ" са истински хит сред младите в България, които се припознават в техните образи, многобройните им фенове се стремят се да им подражават, следват ги навсякъде. Боби, Дани, Рая, Коко, Митко, София и Теди са обикновени млади хора, които се опитват да се справят с живота в големия град, преследват мечтите си и се забавляват, по начина, по който го правят техните връстници в реалния живот. Според продуцентите на предаването не само тийнейджърите, но и техните родители следят риалити сериала "София - Ден и Нощ" – от една страна, за да са в унисон с това, което вълнува младите, и от друга - заради забавния поглед към проблемите от ежедневието, характерен за формата.

* Данни: Google Analytics (за NovaPlay) и SmartAdServer (за Vbox7.com)
** Данни: Nielsen Admosphere Bulgaria, TG: 18-34, 18-49, март 2016.