В Дюселдорф започна първият процес срещу един от нападателите на жени в новогодишната нощ. 33-годишният мароканец Тауфик М. е обвинен от 18-годишна германка в сексуално насилие.
Младата жена празнувала новогодишната нощ с приятелки в Дюселдорф. В една странична улица те били заобиколени от 15 до 20 мъже от арабски произход, които започнали да ги опипват, подавайки си ги един на друг. От ужас 18-годишното момиче не видяло нито едно лице освен това на подсъдимия. Запомнила го, когато с приятелките си успели да се откъснат и да избягат, а той ги заплашвал. По-късно тя вижда отново лицето на Тауфик в предаване по телевизията, посветено на сексуалното насилие над жени в новогодишната нощ и сигнализира полицията.
Делото срещу Тауфик ще се гледа тази седмица. В съдебната зала младата жена обаче се разколеба дали на подсъдимата скамейка седи истинският й насилник или човек, който е виждала само по телевизията. В защита на мъжа свидетелства 16-годишната му приятелка, която е бременна. Момичето заяви, че двамата са празнували заедно новогодишната нощ, но при насотятелните въпроси на съдията призна, че тауфик е изчезвал за големи отрязъци от време.
Ако Тауфик бъде признат за виновен, го очакват 4 години затвор.