Шестият епизод на социалния проект „Бригада Нов дом” ще бъде излъчен в четвъртък от 21.30 часа bTV. В него Мария и екипът ще разкажат за още едно семейство, което има нужда да обърне нова страница в своя живот. Това семейство, което живее в центъра на София, се състои от двама души - баба Рени, бивша актриса и внукът й Иван.

Апартаментът на семейство Атанасови е построен през далечната 1936 година и освен че от тогава до днес там никога не е правен ремонт, стените на жилището са пропити с много мъка и болка от тежки за баба Рени и Иван загуби. След поредеца от безвъзвратни сбогувания с членове от голямата фамилия Атанасови, Рени и Иван продължават живота си само двамата, грижейки се един за друг. Бившата актриса, независимо от 80 годишната си възраст, все още продължава да работи, а внукът й Иван е поел всички домакински задължения, за да направи живота на баба си по-лек.

Жилището на семейството е в окаяно състояние. Електрическата инсталация е повредена, всички мебели и уреди са стари, изпочупени и негодни за използване, баба Рени спи на дюшек, а в стаята на Иван липсва всякакво осветление. Банята и тоалетната в апартамента са пред разпад, а кухнята функционира по-скоро като склад. Нормалните условия за живот у семейство Атанасови липсват изцяло.
И този път Мария, Караджов и бригадирите му ще поемат съдбата на семейството в свои ръце.