Най-дългата присъда затвор е дадена в Тайланд през 1989 г., когато Чамоу Типасо получава 141 078 години зад решетките, пише "Индипендънт".

Съпругата на старши офицер от въздушните сили беше осъдена за пирамидна схема, с която ограбила 16 231 души, а открадната сума достига 2 милиона паунда. Със сигурност не е имало никаква снизходителност при решаване на съдбата й, предвид факта, че част от жертвите й били членове на тайландското кралско семейство.

Типасо обаче може да е щастлива, тъй като по-късно същата година с нов закон се постановява, че независимо от дадената присъда, максималното време, което човек може да стои в затвора за измама е 20 години.

Подобна формалност се прилага и при терориста Отман ел Гнаоу, който получи 42 924 години зад решетките от испански съд за масово убийство по време на взривовете във влакове в Мадрид през 2004 г.

Неговият съучастник Джамал Зоугам получи 42 922 години за участие в бомбените атентати, отнели 191 живота. Както и в Тайланд, обаче, испанското законодателство ограничи времето, което действително може да бъде прекарано в затвора, така че на практика в затвора двамата могат да прекарат максимум 40 години.

Също толкова дълго ще бъде задържан и Чарлз Скот Робинсън, осъден за изнасилване на деца. През 1994 г. той получи 5000 години затвор за всяко от шестте обвинения срещу него.