„Аз съм човекът зад клипа по задържането на мигрантите в Странджа, не давам подробности за репликите. Тези хора се намират на по-малко от километър от браздата." Това заяви Петър Низамов, известен в Бургас с прякора Перата, пред Нова телевизия.До скоро той беше популярен с криминалните и съдебни сводки, но сега влезе мощно в публичното пространство с клипа, в който е вижда, как неговия отряд в Странджа залавя група мигранти.

"Клипът пресъздава няколко секунди, после ние се опитахме да се свържем със спешния телефон 112, вървях повече от километър и половина, за да търся обхват, но не стана. Преценихме, че е целесъобразно да ги изпратим обратно, отрязахме им връзките и ги освободихме, за да вървят обратно към Турция“, коментира още той. Според него хванатите мигранти са рязали оградата на границата, за да влязат у нас.

„Нашата организация е Цивилна организация за защита на жените и вярата. Вчера при задържането ми бръкнаха в окото и ми свети камерата сега. Бяхме се разделили на групи по 2-3-ма души, да можем да покрием по-голям периметър. Те изскочиха от крастите и ни нападнаха. Получи се борене. Обездвижихме ги с хватки. Буйстваха през цялото време. Не случайно ги носим тези връзки с нас, наричат се миши опашки, използват се от тенекеджии. Ние трябва да пазимздравето си“, коментира Перата.

На въпрос дали е криминално проявен Петър Низамов заяви, че това е противоречиво понятие. „За лека телесна повреда съм съден и съм реабилитиран. Имам 2 присъди, едната на 18, другата на 19 години, повече не съм осъждан“, добави той.