ВТОРИ ОБУЧИТЕЛЕН КЛАС по актьорско майсторство с участието на възпитаници на русенската театър-школа "Артистисимо" с ръководител Иглика Пеева се проведе в регионалната библиотека. Младите таланти получават сертификат за своята подготовка, който им дава възможност да влязат без приемен изпит в специалностите "Актьорско майсторство" и "Филмова и ТВ режисура" на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.
САМООЦЕНКА НА ЗДРАВЕТО, здравните знания, умения и нагласи за здравословен начин на живот сред населението ще споделят от Регионалната здравна инспекция на днешното заседание на областната комисия по здравеопазване под председателството на зам.-областния управител Станимир Станчев. Ще бъде представен доклад за здравето на населението в региона.
30 АПРИЛ Е КРАЙНИЯТ СРОК за изпращане на творби за Международния конкурс за комикс и блицанимация "Космос и хаос", припомнят от регионалната библиотека. Голямата награда в надпревата е 300 евро. В нея могат да участват творци от всички националности, навършили 18 години, без ограничения на професия.
СОЦИАЛНИ ИБИТОВИ ПРОБЛЕМИ  споделиха жителите на Ценово с народния представител от ГЕРБ Светлана Ангелова по време на приемната й в общинския център. Колегата й Пламен Нунев пък беше в Бяла, за да инспектира изграждането на нови спортни площадки в градчето. Той посети и новопостроената пречиствателна станция, която е част от водния проект на Бяла.