Шуменец, който не се посвени да обере жилището на майка си, получи ефективно наказание 11 месеца затвор от районния съд в града. 

Стоян Л. /26г./ извършил парадоксалното нападение в нощта срещу 8 ноември м.г., когато всички в жилището на първия етаж на ул."Васил Априлов" срещу болницата спяли.

Покатерил се по тръба, влязъл през отворен прозорец на терасата и взел 610 лв. Открил ги в дреха на втория съпруг на майка си и изчезнал, без да го усетят.

Стоян бил заловен три дни по-късно, но вече похарчил парите. Бил излязъл от затвора преди три седмици и това бил единствения му "доход".

Близките на рецидивиста не се застъпили за него, а веднага след кражбата, майка му бе категорична, че момчето й е клептоман, но никога не е предполагала, че ще посегне на тях. 

Магистрати са постановили младият мъж да изтърпи наказанието при строг режим. Той може да обжалва, но едва ли ще получи намаление, коментират юристи пред "Труд".

Това е девета присъда за Стоян, който е в криминалните хроники от 12-годишен. При предходна кражба в началото на м.г. пак се катерил отвън чак до третия етаж до апартамента на бившата си хазайка. 

Пенсионерката го чула и пред очите й той напуснал жилището безславно през вратата с окървавена ръка от счупено стъкло. Тогава той сключил споразумение с прокуратурата за ефективно наказание, но престоя зад решетките не го превъзпитал.