Трима македонски полицаи са ранени при днешния нов опит за нелегално нахлуване от гръцка на македонска земя на няколко стотин мигранти, предаде репортерът на БГНЕС от Скопие. При нахлуването си, мигрантите хвърляха камъни и тежки предмети по македонските полицаи. Пострадалите са настанени за лечение в болницата в град Гевгелия.

Три групи от около 700 мигранти от лагера в Идомени /Сухово/ се опитаха да нахлуят на македонска земя около 11.30 часа днес. Те разкъсаха телената ограда на няколко места. Македонските сили на реда използваха сълзотворен газ и шок-бомби за да блокират мигрантите. От другата страна на границата нямаше нито един гръцки полицай. Македонските власти изпращат и хеликоптери, за да се справят със ситуацията.

Това е вторият по-тежък инцидент в този район след затварянето на Балканския маршрут на 7-ми март. На 14-ти март, подпомогнати от служители на неправителствени организации, над 2500 души щурмуваха границата, но само за няколко часа бяха върнати обратно на гръцка земя.
Репортерът на БГНЕС по-рано съобщи, че мигрантите са скандирали "Аллах Акбар" при опита си да преминат нелегално границата си.