Новите изпитания в кухнята на MasterChef по bTV ще предизвикат психиката и любовта към животните на единайсетте хоби готвачи с живи раци утре вечер от 21.30 часа. Атлантическите морски твари дават възможността да се постигнат изключителни вкусове, но деликатното им месо ще се комбинира с нежеланието за отнемане на живот и чувството за вина. Емоциите ще влязат в конфликт с разума и амбицията, а екзотичните комбинации ще изпълнят въображението на кулинарите.

Участниците ще предприемат различни стратегии за „борба” с гостите от океана – ще ги „разтървават”, ще се пазят от щипките им, ще ги приспиват бавно, а някои дори ще се опитат да спасят живота им. Находчиви хоби-готвачи ще направят всичко по силите си, за да пресъздадат фантазиите на Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев. Дали ще преодолеят себе си и ще „излязат от черупките си”, за да впечатлят взискателното жури или ще се откажат от мечтите си? Чии ще бъдат трите най-добри чинии и кой ще определи правилата на следващата игра, зрителите на bTV ще видят утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Темата на теста за креативност е V.I.P., а изборът на победителя в кутията на MasterChef варира между изисканите авторски рецепти на Виктор, Андре и Петър, поднасяни на личности от ранга на Пиърс Броснън, Ангела Меркел и Machine Head. Филе „Уелингтън”, халибут с грах и пяна от мента или свинско в бамбукови листа и соево маслен-сос ще „подхлъзнат” по-силните играчи. Но журито е подготвило още една изненада за кулинарите – победата на един от тях ще бъде служебно отнета преди дегустацията на чинията му. Интерпретациите на класическа рецепта ще проверят теоритичните и практически познания, а красивите аранжировки ще бъдат гарнирани с любопитни подробности от живота на известните.