Няколко ареста във връзка с атентатите в Брюксел от миналия месец бяха извършени в Белгия днес, съобщиха от прокуратурата в страната.

„Федералната прокуратура потвърди, че са извършени няколко ареста в рамките на деня във връзка с нападенията на летището и в метрото“, се посочва в изявлението. „Към момента е невъзможно да се каже повече. По-късно ще дадем повече информация в изявление или на пресконференция“, се посочва още в текста.

В края на месец март терористи, свързани с атаките в Париж от миналата година, взривиха две бомби на летището в Брюксел и една на метростанция в близост до т. нар. европейски квартал в белгийската столица. При нападенията загинаха 32 души.

В същото време източник от полицията потвърди, че днес задържан е бил и Мохамед Абрини, един от заподозрените за атентатите в Париж, след като по-рано белгийска телевизия съобщи, че той е арестуван.

Представителят на полицията не даде повече информация за ареста, но според канал VRT той се е състоял в област Андерлехт в белгийската столица. Там се предполага, че живеят и други заподозрени, свързани с нападенията във френската столица.

Абрини, белгиец от марокански произход, беше засечен на бензиностанция северно от Париж два дни преди нападенията във френската столица заедно с предполагаемия организатор на нападенията Салах Абдеслам. Той беше арестуван в Брюксел на 18 март след четиримесечно издирване.