Дунавският център за изкуства и занаяти /ДЦИЗ/ и Мол Русе отново ще зарадват русенци с организирането на Великденски базар от 22 до 24 април. Изложителите ще очакват посетители на партерния етаж на любимия търговски център в града, от петък до неделя включително, между 10 и 19 часа.
Русенци ще могат да се запознаят отблизо с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от глина и дърво, художествена обработка на кожа, коприна и стъкло, металопластика, тъкачество, плетиво и много други. В изложението ще вземат участие и местни производители на великденски козунаци и сладкарски изделия.
Паралелно ще се проведат два конкурса под мотото „Великденски майстор“ - единият е за най-оригинален козунак, а другият - за декорация на великденско яйце. Двата конкурса са достъпни както за участниците, така и за посетителите на изложението. Специално жури ще определи най-добрите сред претендентите, които ще получат награди от по 100 лева.
Предстоящото събитие е резултат на партньорството между Мол Русе и ДЦИЗ, който вече трета година провежда различни мероприятия в подкрепа на  творците от региона. Организацията изучава и опазва местното културно наследство и развива мрежа от малки предприятия, заети в създаването на продукти с естетическо и културно значение.
Великденският базар за изкуства и занаяти ще даде старт на богата палитра от събития и игри с награди, включително традиционната Великденска томбола, които Мол Русе ще предложи на своите посетители в празничния период.