42-годишният В.К. не успял да убегне от полезрението на полицейски патрул във Ветово и шофирането му след солидно алкохолно опияние ще го изправи пред съда.
Пияният е спрян за проверка около 1.30 часа през нощта в сряда срещу четвъртък на кръстовище в градчето. Проба на място отчела, че мъжът се мъчи да държи в пътя караното от него "Пежо 406" с 2.24 промила алкохол, но кръвният тест вдигнал резултата до 2.48. 
По-малко почерпен водач са засекли и полицаи по селския път Сливо поле-Кубрат. Малко преди 1 часа през същата нощ те спрели бус "Мерцедес Спринтер". 30-годишният водач дал алкохолна проба, която показала, че шофира с 1.34 промила.
И срещу двамата опасни водачи, които рискуват не само собствения си живот, но и този на околните, са започнати бързи дела. Ако бъдат признати за виновни те могат да бъдат наказани с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева. В повечето случаи обаче хванатите в прегрешение шофьори сключват споразумения с прокуратурата и така си осигуряват между 3 и 6 месеца условни присъда, като понякога глобите им биват спестявани.