Днес, от 11:30 часа, на игрището пред спортен комплекс „Ялта“, се състоя приятелска среща по футбол. В нея се включиха отборите на Община Русе и на ромите. Начало на футболния мач даде зам.-кметът по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров, който призова за толерантност и честна игра. В края на първото полувреме резултатът беше равен 2:2. Оспорваната среща завърши 5:5 в редовното време, а след изпълнение на дузпи победи отборът на Община Русе.

Приятелската футболна среща се изигра по повод 8 април – Международен ден на ромите. В тази връзка Сдружение „Бъдеща алтернатива за хората“ и Областна администрация – Русе със съдействието на Община Русе и Българо – Румънски трансграничен институт по медиация, организираха празнична програма за отбелязване на празника.

Той започна в 10 часа, в Пленарна зала на Община Русе, с живо изпълнение на химна на ромите, след което присъстващите изгледаха документален филм и кратка презентация за значението на 8-ми април, последвани от няколко изпълнения на танцов състав „Фламинго 98“.