Само трима от задържаните в разследването за корупционна схема в ДАИ остават окончателно в ареста. Това реши Апелативният спецсъд, който днес остави без каквито и да е мерки за неотклонение още двама от задържаните, а на трима отказа да ги измени, предаде репортер на БГНЕС.
Този уикенд специализираният съд остави в ареста петима от седмината, за които прокуратурата поиска постоянен арест. Днес шестима пуснаха жалби срещу това решение. Бившият от 1 април директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев. По-лека мярка за неотлонение от домашния арест, които й определи спецсъда поиска и Цветелина Дойчинова. Единствено Иван Иванов не обжалва решението на по-долната инстанция.
Апелативният спецсъд отказа да пусне от ареста Цветанов, Генов и Вълчев, но за двама от задържаните Емил Иванов и Пламен Ангелов – не взе мярка за нетоклонение. Спецсъдът отказа да измени и мярката „домашен арест” за Цветелина Дойчинова.
Според прокуратурата групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.