Очаква се да стане ясно дали високопоставените служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“, обвинени в корупционни действия, ще останат под стража. Техните мерки за неотклонение се гледат от Специализирания съд.Групата, оглавявана от шефа на бившата ДАИ Цветелин Цветанов, нашумя с 15-месечната си дейност по събиране на такса "спокойствие“ от превозвачески фирми и търговия с шофьорски книжки и скъпи разрешителни, съобщава БНР. За доходността на престъпния бизнес свидетелстват и сумите, намерени само у Цветанов - в дома му в София - 175 хил. лева, а в тайник в дома на тъста му - още 401 хил. лева. Пред разследващите той обяснил, че парите са събрани от спестявания. Официално заплатата на Цветелин Цветанов е 2138 лева. 

По време на мярката за неотклонение стана ясно, че срещу него е свидетелствал шофьорът му, който обясни, че Цветанов го е изпращал в различни офиси в страната, откъдето да събира пари и да ги носи в кабинета му. Срещу това получавал малки суми. 

На шефа на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов е било повдигнато още едно обвинение - за подкуп. 

По-късно ще стане ясно как то ще се отрази на окончателното решение на спецсъдиите.