Военномедицинска академия отбеляза 7-ми април - Международния ден на здравето и здравния работник.

Благодаря Ви за търпението и за усилията, благодарение на които ВМА остава най-добрата болница в България. Това заяви в краткото си обръщение към личния състав началникът на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров,д.м.н., съобщиха от ВМА.

На тържеството присъстваха и тримата заместник-началници на ВМА - полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, полк. доц. д-р Румен Попов, д.м., полк. доц. д-р Любомир Алексиев, д.м.

Професор Петров отбеляза, че празникът е запознал по-рано с откриването на реновирания Блок „Б” на Болница за продължително лечение и рехабилитация – Банкя към ВМА.

Това е една прекрасна сграда, с прекрасни условия, т.е. още един подарък, още една тухла в сградата на ВМА. За изминалата една година, която не беше лека, успяхме с подкрепата на министерство на отбраната да създадем и хубави неща, да закупим малко техника. Благодаря Ви още веднъж за усилията. Бъдете живи и здрави, заяви професор Николай Петров.

За празничното настроение се погрижиха танцови групи от елитното училище по изкуства - музика, хореография, изобразително изкуство - 144 СОУ "Народни будители", които заедно с част от служителите извиха дълги празнични хора.