Агенция „Пътна инфраструктура" продължава да плаща обезщетения на застрахователни компании заради необезопасени дупки на пътя. Последните два случая са от Враца и Монтана.
Преди дни магистратите от Районния съд в града под Околчица се произнесоха по двете дела, заведени срещу Областното пътно управление във Враца. Парадоксалното и в двата случая е, че АПИ ще трябва да извади повече пари за деловодните разноски, отколкото за самите обезщетения. Едното от произшествията е било на обходния път на Враца в посока София.
Шофьорът на автомобила попада в необезопасена дупка на пътя, при което причинява щети по колата си за 317 лв. От компанията изплатили обезщетение на клиента, който имал сключена застраховка „Каско" и веднага завели дело срещу АПИ. Другият съдебен иск е заради дупка на републикански път между Враца и Монтана. Врачанин с джип „Ауди"не успял да избегне разрушената настилка и катастрофирал. Щетите по автомобила са били оценени на 557 лв. От компанията-застраховател отново изплатили иска и предявили претенциите към АПИ по съдебен ред.
Заради двете катастрофи „Пътна инфраструктура" трябва да изплати обезщетения за близо 900 лв. Само разноските по делата са в размер на 600 лв. за всяко от двете дела, или общо 1200 лв. В сумата е включена държавната такса по иска в размер на 50 лв., възнаграждението на вещото лице в размер на 250 лв. и 300 лв. за адвокатския хонорар на юриста,представлявал застрахователната компания. Магистратите са категорични в решението си, че от АПИ не са изпълнили задължението си да поддържат пътя в адекватно състояние, поради което са длъжни да покрият щетите.