Търговската верига “ПроМаркет“ бе уличена от “таен служител“ на КТ “Подкрепа“ в лоши условия на труда опроверга обвиненията. От веригата заявиха, че са направили проверка на изнесените данни и са проверили трудовото досие на служителката Дария Захариева.“Данните за суми, с които разполагаме от трудовото досие на г-жа Захариева, се разминават с изнесените от нея факти пред медиите“, твърдят от веригата. 

Направената проверка показала следното: “За периода от 18 декември 2015 г. - 14 март 2016 г. г-жа Захариева е работила на трудов договор регистриран в НАП. Трудовото си възнаграждение за този период, тя е получавала единствено по банков път в размер на обща за периода сума 1409.77 лева бруто (с включени обезщетения и осигуровки)".

“Във връзка с това сме готови да ви предоставим при условията на Закона за защита на личните данни цялото трудово досие на г-жа Захариева, както и документи за получените плащания по трудовия й договор“, обявиха от веригата.

“Считаме, че не е коректно да се цитират заплати, публикувани в обява за работа като обещани, но неизплатени, без да се има предвид на какво ниво се е представил служителят на работното място, нито фактът, че споменатата заплата е стартова. Още повече, условията на работа зад касите, както и останалата част на магазините (топли витрини, зеленчуци и други) са видими при влизане във всеки един обект от веригата“, посочват още фирмата.