В момента не съществува структура, която да учи лекарите, и в това отношение сериозно изоставаме. Ще дойде време, когато това ще се оправи, но засега положението не е добро. Луксозните сгради не помагат на пациента, а добрите и любезни доктори. Това каза в интервю за столичен седмичник кардиохирург номер 1 на България проф. Александър Чирков.„Сега българският възрастен и беден пациент е като клетник. Това са клетниците на България. Администрацията трябва да намери форма да осигури на лекарите и сестрите заплата, а след време и пенсия, с която семействата им да живеят добре”, смята професорът. 

По отношение на критиките към здравния министър Петър Москов той коментира: „Москов няма опит, това е цялата работа. Иначе ние и сега нямаме добра система на здравеопазване, какво да се срива повече?”.

„В 68% от нашите болници има бактерии. Това е много опасно. Всеки пациент, който влезе в такова заведение, може да се инфектира. Болният идва при нас, ние го лекуваме, а той излиза от болницата инфектиран. Но няма кой да контролира нещата”, допълни той.