Пети епизод на комедийната драма „Столичани в повече”, която ще се излъчи на 8 април от 21.30 ч. по bTV, ще покаже че в даден момент нищо не може да остане скрито и че понякога усилията и старанието, с което хората следват мечтите си, не винаги биват оценени.

Оркестърът на Йордан изнася концерт в читалището, но публиката изхвърля музикантите на улицата и те едва се спасяват от нещо по-сериозно. Йордан дори бива уцелен с бутилка в главата. Докато Спас превързва баща си, Йордан споделя, че Пацо постоянно говорил за някакви пари на Гришата и това било причина за провала им. Спас веднага разбира, че това са парите от банковия обир.

Гришата решава да скрие парите, обаче преди това дава 10 000 лева на Стефи. Веднага след като излиза, тя си събира нещата и напуска Гришата, като му остава писмо, което по-късно Спас намира.

Следовател Стефанов привиква на разпит Спас, Радко и Гришата, тъй като са набори и съграждани и това му се струва доста подозрително. След разпита Радко дочува разговора между Спас и Гришата за парите, и тръгва след тях.

Андрей и Пепи намират надгробната плоча на монаха с червения кон, за който по последни сведения е известно, че е бил пазител на иконата.

Какво ще последва за Гришата и ще продължи ли да си живее спокойно, ще се размине ли на тримата заподозрени – Спас, Радко и отец Григорий, ще се откаже ли от мечтата си Йордан и ще намерят ли най-после иконата Андрей и Пепи, или историята ще се заплете още повече, зрители на bTV ще научат на 8 април от 21.30 ч. в петия епизод на комедийния сериал „Столичани в повече”.