Тежка катастрофа с ТИР взе жертва рано тази сутрин. Магистрала „Тракия” остава частично затворена при отбивката за Българово.

Катастрофата е станала около 06.28 часа тази сутрин. Според данните, с които полицията разполага към момента се знае, че камион МАН с полуремарке самокатастрофира в разделителните мантинели на пътното платно и впоследствие от удара оттласквайки се попада върху магистралната ограда вдясно в района на канавката. Инцидентът става на автомагистрала „Тракия” в района на отбивката за Българово в посока от Бургас за София.

ТИР-ът, с бургаска регистрация, е управляван от 53-годишния Д.К. от Бургас. Водачът е починал. Тялото му ще бъде откарано в катедра „Съдебна медицина” към МБАЛ – Бургас за аутопсия.

От пътния инцидент временно е било затворено движение през автомагистралата, но към момента (8.20 часа – бел. ред.) същата е частично проходима - затворена остава пътната лента, в която възникнал инцидента, поради предстоящ оглед на местопроизшествието.

Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас и сектор „Пътна полиция” при ОДМВР - Бургас.