Поредни сблъсъци избухнаха между азербайджанските и арменските сили в Нагорни Карабах през нощта преди разговорите за решаване на конфликта, които ще се проведат във вторник, предаде AFP. Броят на жертвите от двете страни, откакто в петък избухнаха сблъсъците в Кавказ, е най-малко 64 души, сочат официалните доклади.
Министерството на отбраната на Азербайджан обяви, че 16 негови войници са били убити през последните два дни. „Армения продължава да стреля по азербайджански позиции на армията и по цивилни цели, използвайки едрокалибрени картечници и 120-милиметрови минохвъргачки“, заяви министерството в комюнике, след като сблъсъците навлязоха в четвъртия пореден ден.
Министерството на отбраната на непризнатата република Нагорни Карабах обяви, че „Азербайджан е продължил със своята агресия през цялата нощ“. „Баку използва реактивна система за залпов огън „Смерч“ (руско производство) в южния сектор на фронта“, допълни министерството.
Русия и Запада призоваха за незабавно прекратяване на сраженията.
Медиаторите от Русия, САЩ и Франция ще се срещнат във Виена във вторник под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).