Софийският апелативен съд (САС) ще гледа мярката на Владимир Пелов, обвинен за убийствата на братята Цветан и Марко Петрови в Ботевград.

Сигналът за смъртоносно простреляни двама мъже в Ботевград е получен на тел. 112 в петък на 25 март към 20.10 часа. И извършителят, и жертвите не са с чисто съдебно минало. Владимир е бил осъждан. Двамата братя също са криминално проявени и осъждани.

Миналата седмица Софийският окръжен съд остави Пелов в ареста като му наложи постоянна мярка „задържане под стража”. Тя обаче не е окончателна. Дали той ще стой в ареста окончателно ще прецени Софийският апелативен съд.

Самият Пелов отрича дори да познава двамата братя. "Аз съм най-удобният обвиняем. Аз не доноснича и не плащам на полицаи, аз съм най-удобният", каза той миналата седмица. По време на заседанието в окръжния съд стана ясно, че от ръцете му са взети натривки и изследването установило, че има наличие на барутни частици. Според версията му те са привнесени. „Но може да са от баретите, които ме влачиха, може да са от колите в полицията, може да са от всичко. Аз не съм идиот - барутни частици не е невъзможно да се привнесат“, каза той.

Според прокуратурата това, че Пелов е виновен се доказва именно и от назначената и приложена по делото физикохимична експертиза, от която се установява, че по ръцете, по суитчара и по главата на обвиняемия са били налице барутни частици.